ד"ר איתן אור-אל
מומחה לשיקום הפה
02. 9665646
אסטתיקה
תארו לעצמכם שאתם צריכים לקדוח מספר ברגים לקיר לצורך תליית תמונות.
נשמע קל? מה קורה במצבים בהם עוברים בקיר, צינורות חשמל ומים שאסור לפגוע בהם?
ישנם מקרים בהם האנטומיה של העצם מציבה אתגר להתקנת שתלים, הן בשל מיעוט כמות העצם והן בשל קירבה למבנים אנטומיים כגון העצב המנדיבולרי שנותן תחושה ללסת תחתונה או הסינוסים בלסת העליונה.
תארו לעצמכם שישנה הדמייה של הקיר שלכם עם התמונות במקומות שהצבתם אותם תוך ראייה של הצינורות מאחור והתחשבות בכך שבעת קדיחה לא תפגעו בהם ! בנוסף כשתבואו בפועל לקדוח בקיר יהיה לכם מתקן על כל הקיר שבו יהיו חורים שדרכם תקדחו במקום שקבעתם בזוית שקבעתם ובעומק הרצוי.
זוהי השתלה ממוחשבת ! העתיד כבר כאן.
ע"ג צילום ה-CT (טומוגרפיה ממוחשבת) שביצעתם מבצע הרופא תכנון קפדני ובו ממקמים את השתלים במקום, בזוית ובעומק הנכונים, תוך ראיה של מיקום השיניים העתידי והקפדה שלא לפגוע במבנים אנטומיים.
נשמע קל?
זהו שלא! בניגוד לדעה הרווחת הרי ששימוש בסד ממוחשב החל מהתכנון ועד לרמת ביצוע השתל מצריך ניסיון רב בכדי לסיים את המשימה בשלמותה. מומחה לשיקום הפה הינו בעל נסיון מעמיק בנושא השתלות ממוחשבות והשיקום לאחר מכן ע"ג השתלים.
יתרון נוסף של ההשתלה הממוחשבת הוא האפשרות לבצע את ההשתלה ללא פתיחת גדולה של החניכים אלה דרך קדח קטן דרכן ,בכך אי הנעימות לאחר הניתוח מופחתת והריפוי מהיר יותר.
במקרים רבים שבהם התנאים טובים אין צורך בסד הממוחשב והניתוח מתבצע על סמך הראייה המרחבית של הרופא יחד עם תכנון מוקפד מבעוד מועד וערנות לסיכונים .
זקוקים להשתלה ורוצים להבין במה זה כרוך אצלכם?
